Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

olympiakos panathinaikos

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 27/05/2012 - 20:53 GMT+3

Yunanistan Ligi'nde final serisi üçüncü maçında Panathinaikos'u konuk eden Olympiakos, 84-72 kazanarak durumu 2-1'e getirdi.

Olympiakos Panathinaikos

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Yunanistan’da final serisi üçüncü maçında Barış ve Dostluk Salonu’nda Olympiakos, Panathinaikos’u konuk etti. Taraftarının büyük desteği ile maça fırtına gibi giren Ivkovic’in öğrencileri, özellikle Marko Keselj’nin kaçırmadan bulduğu 10 sayıyla skoru 12-3’e getirirken, PAO bu sürede sadece Diamantidis’in bulduğu üçlükle skor üretebildi.

İlk dört dakikada rakibinin organizasyon dışına iten Olympiakos, yapılan üç top kaybını iyi değerlendirip tempoyu arttırdı. 5 dakika geçerken, Pero Antic’in üçlüğü ile durum 20-8 olurken, Panathinaikos sadece sekiz kere potaya bakabildi.

Kırmızı-beyazlıların şut yüzdesi düşerken Dorsey’nin çemberi iyi savunmasıyla fark çift hanelerde kaldı. Obradovic’in takımı yavaş yavaş hücumda ritm bulurken, savunmada rakibini durduramayınca çeyrek 29-18 ev sahibi lehine sonuçlandı.
İkinci 10 dakikaya Mike Batiste’in basketiyle başlanırken, Olympiakos savunmada dakikalar geçtikçe sertliğini arttırdı. Fark 17 sayıya kadar çıktığı dakikalarda PAO’da iki oyun kurucu, Diamantidis ve Saras’ın üçer top kaybı olunca ev sahibi farkı açmakta zorlanmadı.

Devrenin bitimine üç dakika kala kırmızı-beyazlılar ilk top kaybını yaparken, fark da 20 sayıya kadar yükseldi. Takımlar soyunma odasına 53-35 ile girerken, PAO’da çift hanelere çıkan tek isim Diamantidis olurken, Olympiakos’ta Spanoulis 11, Keselj 10 ile oynadı.

Soyunma odasından tempoyla dönen taraf ise Panathinaikos oldu. 8-2’lik seriyle üçüncü periyota giren Obradovic’in öğrencileri, farkı 12 sayıya kadar indirmeyi başardı. Olympiakos top kayıplarında rakibini yakalayınca ibre konuk ekibe doğru döndü. Fark tek haneler indiği dakikalarda Spanoulis sahneye çıktı. Önce potaya giden, daha sonra da Papanikolaou’yu dipte buldu. Genç oyuncunun bulduğu üçlükle skor 60-49’a geldi.

Maçtaki tempoyu tekrar arttıran ev sahibi, karşılaşmanın geri kalanına nazanaran oldukça kötü geçirdiği üçüncü çeyreğin sonunda yakaladığı 9-0’lık seriyle Panathinaikos’un geri dönüşüne sert bir cevap verdi.

Konuk ekip yaptığı 18 top kaybına karşın sadece 5 top çalabilirken, Ivkovic’in takımı 8 top kaybı yapıp 11 kere rakibinden topu çalmayı başardı. Üçüncü çeyreği ev sahibi, 18 sayı farkla 69-51 önde kapattı.

Son 10 dakikaya Acie Law basketi ve asistinde Printezis ile giren Olympiakos bir dakikada farkı 22 sayıya çıkartmayı başardı. Oyuna giren herkesten verim almayı başaran ev sahibi, karşılaşmayı istediği tempoda götürmeyi başardı. Maça tutunmak için yaptığı son hamlelerde başarılı olan PAO, farkı 12'ye kadar indirse de süre yetmeyine, ev sahibi 84-72 ile kazanarak seride durumu 2-1'e getirmeyi başardı.

Olympiakos'ta Printezis 21 dakikada bulduğu 16 sayıyla takımının en skoreri olurken, Vassilis Spanoulis ise 15 sayı, 3 ribaund ve 4 asistle geceyi tamamladı.

Panathinaikos'ta ise Mike Batiste ile Dimitris Diamantidis 12'şer sayıyla çift hanelere ulaşan isimler oldu.

Serinin bir sonraki maçı OAKA'da oynanacak ve Olympiakos'un kazanması halinde şampiyonluk Ivkovic'in öğrencilerinin olacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam