Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Messi: 2 - Ronaldo: 1

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 10/02/2011 - 00:01 GMT+2

Cenevre'de karşı karşıya gelen Portekiz ve Arjantin mücadelesinde gülen taraf Arjantin oldu. Mavi-beyazlılar 14. dakikada Messi'nin nefis pasını gole çeviren Di Maria ile öne geçti. 21. dakikada topa son dokunan Cristiano Ronaldo beraberliği sağlayan golü kaydetti. Son sözü Messi söyledi.

lionel messi, cristiano ronaldo portekiz arjantin

Görsel kaynağı: Reuters

Karşılaşma tempolu başladı. Cenevre'de oynanan mücadelenin özelliği elbette Barcelona'nın süper starı Lionel Messi ve dünyanın en pahalı futbolcusu Real Madridli Cristiano Ronaldo'nun karşı karşıya gelmesiydi.
14. dakikada Lionel Messi iki kişi arasından harika bir pasla Di Maria'yı hareketlendirdi. Real Madrid'in genç kanat oyuncusu topu ağlarla buluşturdu.
21. dakikada içeriye kesilen topu Beşiktaşlı Hugo Almeida indirdi, Ronaldo meşin yuvarlağa son dokunan isimdi. 1-1
Bu dakikadan sonra iki takım da gol için yüklense de, ilk yarı 1-1 sona erdi.
İkinci yarıda iki takım oyuncuları gergindi. Faullerle sık sık duran mücadenin 52. dakikasında Arjantin frikik kazandı. Topun başına geçen Messi harika bir şut çıkardı. Kaleci Eduardo harika bir kurtarış yaptı.
55. dakikada ise sahnede Ronaldo ve Hugo Almeida vardı. Ronaldo'nun vuruşunda kaleciden seken meşin yuvarlak Almeida'nın önünde kaldı. Portekizli futbolcu bomboş kale yerine topu auta göndermeyi tercih etti.
59. dakikada Portekiz'de oyuncu değişiklikleri vardı. Nani, Almeida, Ronaldo saha kenarına alınırken; Danny, Postiga ve Beşiktaş'ın yıldızı Quaresma oyuna dahil oldu.
84. dakikada Messi'nin kestiği harika ortaya kafayla dokunan Pastore'nin şutu direkte patladı. Bu dakikadan sonra iki takım da tehlikeli ataklar yaratsa da, istedikleri golü bir türlü bulamadı.
Tam maç berabere mi bitiyor acaba derken, Arjantin penaltı kazandı. 90. dakikada Lionel Messi penaltı atışını gole çevirince Arjantin, Portekiz'i 2-1 mağlup etti.
Böylelikle uzun zamandır Lionel Messi mi, Cristiano Ronaldo mu iyi tartışmaları bir nevi cevap bulmuş oldu.
Beşiktaşlı Hugo Almeida ve yerine sonradan dahil olan Ricardo Quaresma etkili bir oyun sergilese de, takımları yenilgiden kurtulamadı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam