Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

İlkay Gündoğan resmen Manchester City'de

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 02/06/2016 - 11:44 GMT+3

İngiliz kulübü 25 yaşındaki oyuncuyla 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Ilkay Gundogan

Görsel kaynağı: Eurosport

Gelecek sezondan itibaren Pep Guardiola'nın teknik direktörlük görevini üstleneceği Manchester City, Borussia Dortmund'dan İlkay Gündoğan'ı transfer ettiğini resmen duyurdu.
Kulübün resmi sitesinden yapılan açıklamada 25 yaşındaki oyuncuyla 4 yıllık sözleşme imzalandığı duyurulurken, teknik özellikleri üst seviyede olan orta saha oyuncusunun Guardiola'ya taktiksel açıdan birçok alternatif sunacağı belirtildi.
City'ye transfer olduğu için çok heyecanlı olduğunu belirten İlkay, Manchester kulübünün kendisine olan ilgisini öğrendiği anda kendini bu transfere hazır hissettiğini ve görüşmelerin çok hızlı sonuçlandığını dile getirdi.
İlkay yeni menajerine de ayrı bir parantez açtı ve "Pep Guardiola gibi bir isimle çalışma fırsatı bulmayı hep istemiştim. Kadrosuna katılan ilk isim olduğum için gurur duyuyorum." diye konuştu.
City taraftarına da mesaj gönderen Alman oyuncu, "Premier League ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluklarını kazanmak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Kariyerimdeki en güzel yılların önümde olduğunu düşünüyorum ve bu yeni serüvene başlamak için sabırsızlanıyorum." ifadelerini kullandı.
Manchester City Futbol Direktörü Txiki Begiristain de transferle ilgili açıklamada bulundu ve "İlkay takımımız için müthiş bir takviye oldu, onu kadroya kattığımız için çok memnunuz." dedi.
İlkay'ın zeki ve çok yönlü bir oyuncu olduğunun altını çizen Begiristain, "Taraftarlarımız onun yeteneklerinden ve çalışma etiğinden oldukça etkilenecek. İlkay'ın takımımızdaki önemli oyunculardan biri olacağına inanıyorum." diye konuştu.
Son dönemde yaşadığı ağır sakatlıklar sebebiyle uzun süre formasından uzak kalan İlkay Gündoğan, bu sebeple ülkesi Almanya'nın EURO 2016 kadrosunda da yer alamamıştı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam