Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

alex fenerbahce lig mac

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 02/10/2012 - 11:21 GMT+3

Süper Lig'de altıncı hafta geride kalırken, Alex ile Fenerbahçe'nin yolları ayrıldı. Brezilyalı yıldızın gölgesinde halan haftayı Efe Yılmaz yazdı.

alex de souza, moussa sow, fenerbahce

Görsel kaynağı: Reuters

Her halde Süper Lig'in fikstürü çekildiğinde, altıncı haftaya bakan taraftarlar bu kadar garip olacağını işlerin tahmin etmemiştir. Beş şampiyonun aynı haftada yenilmesi saha içinde olabilecek bir olay. Tam Anadolu takımlarına methiye düzülecek zaman derken, gündeme düşen Alex bombası. Dün yazdım, tekrara girmeye gerek yok Brezilyalı yıldızın ayrılışı konusunda, ama ayrılışı sonrasına bir bakmak lazım.
Aykut Kocaman, geldiği günden beri Alex'siz takımı istiyor, taktik olarak haklı bir fikir olabilir. Bunu ise saha içinde uygulamakta son derece başarısız oldu. Bundan sonrası için de ben bu kadronun yeterli olacağını düşünmüyorum. Kafasında istediği futbolu oynatabilmesi için Kocaman'ın ortra alanda bir tane daha Meireles seviyesinde isme ihtiyacı var. Tam da burada önünde iki kritik sınav var. Eğer iki maçta da Fenerbahçe puan kaybederse kaybedilen altı puandan fazlası olur.
Cuper'in askerleri
Metin Diyadin'den sonra Orduspor'un başına gelen Hector Cuper'in yaptıkları geçen sene bazılarının dikkatinden kaçtı. Sanırım zaten futbolumuzun sorunlarından birisi de bu. Galatasaray'ı yenmeden önce de iyi bir takımdı Orduspor. Sadece "üç büyükleri" yenen takımlardan da değildi. Evinde kaybetmeyi unutmuş bir takımdan bahsediyoruz. Fizik kondisyonları her takım ile başabaş mücadele edecek kadar iyi, takımın düzeni yerine oturmuş saha içinde ne yapacağını bilen 11 kişi. Bütün bunlar birleşince Galatasaray'ı mağlup eden gollerin futbolcularından gelmesi ise futbol topunun cilvesi.
picture

orduspor galatasaray

Görsel kaynağı: AA

Dünya çapında bir isim
Sezona Metin Diyadin ile başlayan Kasımpaşa, kendisiyle yollarını ayırdı ve şu açıklama yapıldı: "Dünya çapında bir hoca ile anlaşacağız." Sonrasında ise imzaya gelen isim Roy Keane oldu. Keane, dünya çapında bir asabiyet timsali, dünya çapında bir kindar, dünya çapında ismi bilinen eski bir futbol yıldızı olabilir de henüz dünya çapında bir hoca değil. Kasımpaşa'nın istediği daha fazla manşetleri süslemek ise bunu Keane ile başarırlar. Ama akıllarında olsun Adalı futbol adamının her istediğini yapmasında yoksa yolun sonunda fatura bakarık olabilir. Bir de yeni sezon için teknik direktör arayışlarına şimdiden başlasınlar da bari Metin Hoca'yı kovduklarına cidden deysin.
Şanssız bir golün hikayesi
Rıza Çalımbay'ın yaptığı işi gölgede bırakma boyutuna taşınan "Bugün şanssız goller yedik" kalıbı bu sefer taraf değiştirdi. İnönü'de kadınların ve çocukların karşısına çıkan Sivasspor, Beşiktaş'tan daha fazla mücadele etti ve Uğur Boral'ın başına gelen futbol felaketi ile sahadan üç puanla ayrıldı. İki hafta üst üste 3 farkla kazanan Beşiktaş ise son iki haftadır tek farkla mağlup oluyor. Bir bölüm Beşiktaş taraftarı "Bu gençlerle oynayalım da sorun önemli değil" görüşünde ve mevcut ekonomik tablo düşünüldüğünde hiç haksız değiller. Ama umarım yönetim alınacak birkaç kötü sonuçtan sonra duruşunu değiştirmez.
Yeni Trabzonspor'un sorunları
Bordo-mavililer geçen hafta Fenerbahçe karşısında çıkıp dişe diş mücadele ederken, bu hafta Mersin karşısında hayalet takım gibiydi. Yine pozisyonları vardı üç puanı alabilecek ama bu gerçeklerden uzaklaştırmamalı onları. Bence kendilerinin sorunu iki sene önce yaşanan travmayı aşamamaları. Akham kesmemek lazım, yaşadıkları hiç kolay değil, ama eğer daha parlak bir gelecek istiyorlarsa inceden zamanı geldi bazı şeyleri geride bırakmanın. En azından futbol takımının aklının sadece yeşil sahada olacağı bir ortamın kurulması şart.
Kısa kısa
- Kayserispor'da olması gereken oldu ve Şota görevinden ayrıldı. Kayserispor son beş altı yıldır bir şey yapmak istiyor bunun için çabalıyor. Bu süreçte ise takıma en az katkısı bulunan teknik adam Şota'ydı. Gürcü futbol adamı, insanlığı ile hepimizin sempati duyduğu bir isim ama gerçekler acı.
- Bursaspor'u son iki haftadır başka bir gözle izliyorum. Kendilerinin rakibe bitirici darbeyi indirme sorunları var gibi geldi bana. Sonuçta ligin üstünde bir takım, harika ikili Batalla ve Pinto. Çok pozisyona giriyorlar ancak kaçırmaya başladıkları zaman, olmuyor. Sonra rakip dirençleniyor, bir gol buluyor ve çarşı karışıyor.
- Eskişehir üç maçtır kazanıyor. Saha içinde de Tello sanat icra ediyor.
- Antalyaspor'da taraftar ile Mehmet Özdilek taraftarın arası açıldı. Taraftar keşke önce stadı doldursa.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam