Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Bülent Korkmaz röportajı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 28/11/2010 - 11:48 GMT+2

Galatasaray-Beşiktaş derbisine çok az bir zaman kaldı. Sarı-kırmızılıların efsane kaptanı Bülent Korkmaz, derbiyi ve Galatasaray’ı Eurosport.com için değerlendirdi.

Bulent Korkmaz

Görsel kaynağı: AA

Galatasaray’ın en önemli başarılarının altında imzası olan efsane kaptan Bülent Korkmaz, bugün oynanacak Galatasaray-Beşiktaş derbisi hakkında sorularımızı yanıtladı.
Derbiye kısa bir zaman kaldı. İki takımın ligdeki durumunu nasıl görüyorsunuz?
Baktığınız zaman iki takım da puan olarak yakınlar ama liderle aralarında ciddi bir fark var. İkisinin de kazanması gereken maç ama iki takım da iyi oynamıyor.
Beşiktaş ve Galatasaray’da “maçı alır götürür” diyebileceğiniz türde oyuncular var mı?
İki takımda da şu an için öyle bir durum yok. Zaten bir oyuncu alıp götüremez, o eskidendi, günümüz futbolunda öyle bir şey yok. Takım olarak iyi olmanız gerekiyor. Takım oyununu kim iyi oynarsa o öne çıkar.
Galatasaray ciddi bir baskı altında. Bu durum sarı-kırmızılı oyuncularda bir baskı oluşturur mu?
Hepsi tecrübeli oyuncular. Tecrübeli oyuncular bu gibi durumlara alışıktır. İş onlarda bitiyor. En azından bir derbi kazanılırsa diğer maçlara daha güvenli çıkılır. Onlar da biliyordur ki maç kaybedildiği zaman şampiyonluk şansı, hatta Şampiyonlar Ligi’ne gitme şansı kalmayacak.
Galatasaray eğer bu maçı kazanırsa, sezon sonuna kadar zirve yarışında kalabilir mi?
Şu an konuşmak için erken. Kendi rakiplerinin kaybedeceği puanlardan sonra kendi maçlarını da kazanması gerekiyor. Bunu görmek için ilk yarı sonunu beklemek lazım.
Derbide favoriniz kim?
Kendi sahasında kendi taraftarının önünde oynayan Galatasaray ama bu maçta favori diye bir şey yok. İki tarafın da oynadığı futbol belli. Galatasaray’ın içsaha avantajı var diyebiliriz sadece.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam