Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Efsaneler konuştu

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 28/11/2010 - 11:49 GMT+2

Hafta sonu Ali Sami Yen’de oynanacak derbi öncesi, iki takımın efsanevi oyuncuları Metin Tekin ve Cüneyt Tanman, büyük maçı Eurosport.com için değerlendirdi.

cuneyt tanman

Görsel kaynağı: AA

Derbiye adım adım yaklaşıyoruz. Süper Lig’in bu sezon sorunlu iki büyüğü Galatasaray ve Beşiktaş, iki taraf için de hayati öneme sahip bu maça hazırlanıyor. Biz de bu tür maçları çok iyi tanıyan iki efsane oyuncuya, Metin Tekin ve Cüneyt Tanman’a nasıl bir derbi beklediklerini sorduk.
Metin Tekin: “İkisi de aynı durumda”
Beşiktaş’ın durumu karışık, Schuster çok tartışılıyor. Büyük kulüplerde bu tür sorunlar yaşanırken futbolcuların derbiye hazırlanması zor olur mu?
Beşiktaş, son haftalardaki sonuçlar göz önüne alındığında bazı sorunlar yaşıyor. Ancak bunu Galatasaray da yaşıyor. Hatta Galatasaray’da yönetim bazında sorunlar da yaşanıyor. Ben bunların sahaya çok fazla yansıyacağını sanmıyorum. İki takım da hemen hemen aynı durumda, bu sorunların sonuca yansıyacağını düşünmüyorum.
picture

Metin Tekin

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Beşiktaş’ın bu maçta nasıl olacağını düşünüyorsunuz, sizce maçın favorisi kim?
Tabii ki favori söylemek zor. Bırakın derbileri, futbolda favori söylemek zor. Bir şey söylersiniz ama yanılmak çok olası. Ali Sami Yen’de oynanması Galatasaray adına durumu dengeliyor. Ben beraberliğin yakın bir sonuç olduğunu düşünüyorum.
Derbiler bu sezon şampiyonluk yarışında belirleyici olur mu?
Derbiler şampiyonluk yarışında belirleyici değil. Kamuoyunda bu yönde bir yanılgı var. Çok daha önemli olan Anadolu takımlarıyla yapılacak maçlar. Derbiler toplam altı maç. Geriye 28 maç kalıyor. Diğer maçlardaki performanslar çok daha önemli.
Cüneyt Tanman: “Galatasaray daha derli toplu”
picture

Cuneyt Tanman

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Uzun süre Galatasaray’ın kaptanlığını yaptınız, önemli derbilerde oynadınız. Önümüzdeki Galatasaray-Beşiktaş derbisi için nasıl bir atmosfer bekliyorsunuz?
Derbilerin havası çok farklı. Kendi sahasında oynayan takım daha avantajlı. Geçmişte iki tarafın eşit taraftarı vardı ama artık bu bitti. Kendi sahasında oynayan derbi takımı avantajlı. Rakip takımın az seyircisi oluyor. Bu anlamda Galatasaray bir adım önde görüyorum.
Galatasaray yönetiminde çok ciddi karışıklıklar var. Bu durum oyuncuların kendilerini maça hazırlama sürecini etkiler mi? Baskı olur mu?
Futbolcular kendilerini maça ayrı hazırlar. Galatasaray, Kayseri’de ortaya iyi bir futbol koydu. Bazı oyuncular geri döndü. Kewell sakatlıktan çıktı ve kendini toparlamaya başladı. Elano iyi futbol oynamaya başladı. Arda’dan derbi için bir şey beklemek zor, uzun süredir sakat. Derbide oynarsa bile doğru dürüst bir performans sergilemesini beklemiyorum. Ama Galatasaray daha derli toplu.
Beşiktaş’ı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Beşiktaş’ta Quaresma ve Bobo’nun olmaması, Guti’nin muhtemelen oynamayacak olması Beşiktaş’ın elini zayıflatıyor, işini zorlaştırıyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam