Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Prekazi röportajı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 28/11/2010 - 11:48 GMT+2

Derbi öncesinde röportajlarımızdan birini de Cevad Prekazi’yle gerçekleştirdik. Sarı-kırmızılıların unutulmaz oyuncusu transferi kendi yaptığı için Adnan Sezgin’e kızgın ve derbide onun oynamasını istiyor.

cevad prekazi

Görsel kaynağı: AA

Galatasaraylı taraftarların unutulmazlar arasına ismini yazdığı Cevad Prekazi, derbi maçı öncesinde Galatasaray’ın durumunu Eurosport için yorumladı. Transferlerin Adnan Sezgin tarafından gerçekleştirilmiş olmasının takımı bu duruma sürüklediğini belirten Prekazi, Arda ve Baros olmadan bu derbinin kazanılmasını mümkün görmüyor. İşte ünlü sol ayaktan sert vuruşlar geliyor.
Uzun yıllar derbilerde oynadınız. Sizin döneminizin derbileri nasıldı?
Bizim dönemimizde Beşiktaş’a karşı oynanan maçlar hep çok zor oldu. O maçlara bakarsak, Fenerbahçe maçlarına kıyasla Beşiktaş’ı yenmek çok daha zordu. Çünkü çok disiplinli bir oyun oynuyorlardı. Çok çekişmeli maçlar oynadık.
Galatasaray’ı nasıl buluyorsunuz? Galatasaray’da o günkü Beşiktaş’a karşı oynamak mı zordu bugünkü Beşiktaş’a karşı oynamak mı zor?
Şimdi Türkiye’de top oynamak daha kolay. Her takımda bolca yabancı oyuncu var. Herkes herkesi yenebiliyor. En son Lig TV’nin misafiri olarak Trabzon’daki maça gittim. Galatasaray’ın çok sakat oyuncusu var, Baros ve Arda sakattı. Bu iki oyuncu Galatasaray için çok önemli. Bütün gazetelerde ve televizyonlarda Hagi’yi eleştirdiler. Bu iki oyuncu yokken ne yapsın? Hagi’nin en büyük problemi kadro, futbolcu yok. “Misimovic” dediler, “bomba transfer” dediler, geri gönderdiler.
Misimoviç’ten yararlanılabilir miydi?
Ben ne olduğunu bilmiyorum ama gidiyor. Dünyanın neresine giderseniz gidin transferi antrenör yapar. Ama Galatasaray’da öyle yapmadılar. Futbolcuları Adnan Sezgin getiriyor. O zaman Adnan Sezgin oynasın. Giysin Galatasaray formasını, o oynasın. Futbolcuları kendisi için mi aldı takım için mi? Galatasaray’a her zaman büyük futbolcu gerekir. Normalde de oyuncuları antrenör ister. Galatasaray’da işler bu yüzden bu noktalara geldi.
Derbiyi kim kazanır?
Galatasaray en son Kayseri’de 0-0 berabere kaldı. Hagi’nin elleri kolları bağlı. Börek bu malzemeyle yapılmaz, peynir gerekir, kıyma gerekir. Malzeme yoksa börek yok. Hagi çok zor durumda ama akıllı, helal olsun ona. Elindekilerle yapılabileceklerin en iyisini yapıyor. Alınan bir puan bence çok iyiydi. Evvelki hafta evinde Manisa’ya yenilmişti. Hücumda Arda ve Baros olmazsa Galatasaray’ın kazanması imkânsız. Daha fazla defans yapacak ve Baros oynarsa gol için fırsat kollayacak. Hagi’nin durumu çok zor.
Galatasaray’ın toparlanma şansı yok mu?
Arda ve Baros’un dönüşüne bağlı. Toparlanmak için onların oynaması gerekiyor. O zaman Galatasaray’ın hücum gücü çok değişir. Ocak ayında da mutlaka transfer yapılacak. Hagi kendi istediği oyuncuları getirecek.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam